Stomi

Allmänt / Permalink / 3
Jo det här med att leva med stomi på magen. Jag kan tänka mig att många finner det jobbigt, påverkar utseendet mycket osv. Kanske tycker den är jobbig att hantera och sådär. 

Jag däremot, jag vaknade, tittade på magen och kände " har inte den alltid varit där? ". En sån självklar grej på något sätt. Det är ju en bit av mig som sitter där, en liten bit tunntarm.

Innan trodde jag att det skulle vara en megastor grej faktiskt, att det skulle se stort ut ( googlade tyvärr på bilder.).Det går inte att jämföra en stomi för avföring och en stomi för urin, min stomi heter urostomi och den är så mega liten. Dom gjorde den så liten dom bara kunde och den ser ut ungefär som ett geléhallonshjärta utan socker. Och lite mer rosa. Typ en en plutt med hallonsorbeglass.

Jag har redan lärt mig ta hand om den, byta påse och platta samt rengöra, dom är mycket imponerade här på sjukan över hur snabbt det gått. Men jag har liksom aldrig varit rädd för det med just urostomipåsen, gjorde mig till lags med det i februari när jag fick diagnosen. Sen har jag haft ett testkit hemma som jag hat använt för att få bättre perspektiv på det hela och det var guld värt alltså!

Så med andra ord gott folk, jag är fortfarande mig själv, med en påse på magen som ingen ändå kommer se, google inte för mycket om ni är nyfikna och google i så fall på bricketblåsa på 1177 :)


Puss
T
Till top