1 månad i Norrköping

Allmänt / Permalink / 0
Kom på mig själv med att inte ha skrivit på ett tag men det har dels inte riktigt behövts och dels har inte tiden funnits men nu så, nu kör vi ett litet inlägg =)
 
Vi har ju som sagt lämnat Malmö och Skåne efter 5 år. Vi tackar för dom 5 åren av äventyr, fin fina vänner och mer där till. Även fast de va i Malmö jag blev sjuk så är Malmö ändå en härlig stad att bo i och det finns så mycket fint och charmigt över staden. Likaså Skåne är vackert men vi har alltid saknat skogen och snön hehe =)
 
Flytten gick smidigt, flyttgubbar kom och lastade in hela vårt hem och körde upp till Norrköping där mamma och pappa väntade i nya lägenheten. Vi städade , checkade in på hotell, lämnade över nycklar dagen efter och åkte uppåt i den lilla röda faran. Känslan går inte riktigt att beskriva. När vi först flyttade ner till Malmö och man åkte hem till Norrköping så kändes Norrköping ganska länga som *" hem ". Sen efter ca 2 år då började den känslan släppa och när vi åkte upp till norrköping så åkte vi " bort" för att sedan åka " hem " till Malmö. men efter sjukdom och hela den biten så har Norrköping återigen känt som " hem ". Så nu när vi satt i bilen så satt vi där för att faktiskt åka hem och inte bort. Hem till den mysiga lummiga staden, hem till vänner och familj, hem till tryggheten. Vi har pratat ganska länga om att flytta tillbaka och nu blev det äntligen av =)
 
Vårt nya hem kan vara det bästa som hänt oss! Lägenheten är stor och fin, ny och fräsch! Mycket yta och stora utrymmen. Är så super glad att vi fick tag på detta kontrakt alltså med tanke på hur svårt det är att få tag i bostad i Norrköping. Staden exploderar och det byggs nytt, öppnas nytt och folk överallt. Sååå mysigt!
 
Att ha närheten till föräldrarna är en riktigt skön känsla. Att kunna droppa förbi en tisdagkväll på en kopp te och lite spel är så skönt. Att ha närheten till vänner ger en lugn känsla, att kunna vara spontana är så härligt! Än så länge finns inga minus med att flytta hem.
 
jag trivs som fisken i vattnet på mitt nya jobb på ABB, roligt och lärorikt jobb, super härliga kollegor och ett tempo som passar mig bra, ordning och reda och bra dialog. Det finns ett samspel mellan alla och gruppdynamiken är super. Här hoppas jag kunna leverera och verkligen utvecklas.
 
Det är kul att redan nu i starten få så mycket möjligheter, att bli insatt i projekt, att få bygga upp från grunden, tänka och tycka till och att responsen är så positiv. Att hitta lösningar som långsiktigt funkar och samtidigt kunna säga ifrån och föra diskussion. Det är en härlig känsla att komma hit på morgonen, slå sig ner och ta en kaffe, babbla lite om allt möjligt, hoppa upp i sitt kontorsrum och komma igång. Folk är nyfikna på vem man är och kommer med förslag på vad som kunde underlätta arbetet. Välkomnande och hjälpsamma.
 
Framöver då, vad händer då? Nu i helgen som var så var jag, mamma och syster i Amsterdam. Mamma fick det i 50-års present av oss förra året men vi fick lägga det på is 1 år för en dum sjukdom kom ivägen men nu kom vi alltså äntligen iväg och det var en såååååå himla bra resa! Amster i mitt hjärta alltså! Perfekt weekendstad, mycket att se och göra, alla kanaler och hus, all världens mat, shopping, ja allt! Super bra hotell med riktigt riktigt bra utgångsläge. Mycket skratt blev det, så härligt och så mycket energi alltså <3
 
Vi ska ner till Skåne i mitten på Juni, träffa läkare och lite så. kvartalksröntgen är på gång nu och sker i Norrköping den 5 juni. Rätt skönt att kunna göra alla undersökningar i Norrköping/Linköping och sen bara åka ner 1 dag till Lund för att träffa min läkare. Kan inte klaga så mycket där heller =)
 
Vi ska fira midsommar, ska bara planera vad. Vi överväger att gå på Bråvalla festivalen, vi kommer åka till Bali i Juli och träffa upp Calle och Mahlia! Så jäääävla nice alltså! Vi flyger från Sverige och dom från Vietnam. Sen hänger vi på Bali ihop 1 vecka och sen stannar jag och Ola 1 vecka till. Sen hem, tvätta och packa om och dra till Skottland för FRINGE!!!! I år hänger även Mick och Sarah med och det kommer bli så jäääävla grymt!
 
 
De va lite om allt, vi höres folket!
 
Puss på er <3
 
 
Till top